Meteo & Radar
Acasă / Articole recomandate /

O sondă NASA a adus mostre de pe un asteroid

13:54
25 septembrie 2023

După 7 ani în spațiu
O sondă a adus mostre de pe un asteroid

În octombrie 2020, nava spațială OSIRIS-REx a prelevat mostre de sol de pe asteroidul Bennu.În octombrie 2020, nava spațială OSIRIS-REx a prelevat mostre de sol de pe asteroidul Bennu. - © NASA

Sonda spațială OSIRIS-REx a NASA, care a fost lansată în spațiu în urmă cu șapte ani, a trecut din nou pe lângă Pământ, aducând mostre de sol de pe asteroidul Bennu.

După un zbor mai lung, sonda spațială OSIRIS-REx a NASA s-a întors de pe asteroidul Bennu. În timp ce sonda își continuă drumul prin spațiu către un nou asteroid, o capsulă de aterizare a adus duminică pe Pământ mostre de sol de pe Bennu.

Conținut extern recomandat al YouTube

Avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a afișa conținut de la YouTube. Vă puteți retrage consimțământul în orice moment.

Sunt de acord să-mi fie afișat conținutul de la YouTube.

Setări pentru conținut extern

Protecția datelor

Capsula cu praful asteroidului a fost lansată deasupra deșertului din statul american Utah, de la o distanță de aproximativ 102.000 de kilometri. Câteva ore mai târziu, protejată de un scut termic, aceasta a intrat în atmosfera terestră și a aterizat în deșert cu ajutorul unor parașute.

OSIRIS-REx urmează un lung șir de misiuni pe asteroizi, fiind prima care a adus eșantioane de pe un asteroid în Statele Unite. Î ultimii ani, Japonia a avut deja două misiuni similare, care s-au încheiat cu succes.

În 2010, sonda spațială japoneză „Hayabusa” adusese pe Pământ primele mostre de sol de pe un astfel de corp ceresc. Aceasta a fost urmată de misiunea „Hayabusa2”, care a adus probe de pe asteroidul Ryugu în 2020.

Știați că?

Asteroizii sunt alcătuiți din resturi rămase de la formarea planetelor și, ca atare, oferă informații despre sistemul solar timpuriu și despre formarea planetelor.

Oamenii de știință speră că misiunea OSIRIS-REx, care a costat aproximativ un miliard de dolari, va oferi informații valoroase despre formarea sistemului solar.

Redacția Meteo & Radar
Mai multe pe această temă
marți, 6 mai 2025

Răcire puternică

De la vară, la maxime de 10°C
joi, 8 mai 2025

Furtuni severe

O tornadă și grindină în România. VIDEO
vineri, 9 mai 2025

Vremea în weekend

Răcire, ploi și ninsori la munte
Toate știrile meteo
Te-ar putea interesa
joi, 24 aprilie 2025

Haboob

Furtună uriașă de praf în Mexic
marți, 22 aprilie 2025

Ger în Laponia

Aici încă este iarnă
vineri, 18 aprilie 2025

Priveliște inedită

Turcia: Zăpadă în câmpuri de lalele
Toate știrile
Meteo & Radar

www.meteoradar.ro

facebooktikTokyouTubeContact
Protecția datelor | Informații legale