Meteo & Radar
Acasă / Articole recomandate /

Ora Pământului 2023: când și cum o sărbătorim?

16:00
24 martie 2023

O oră pentru planetă
Cum sărbătorim Ora Pământului?

Ora Pământului 2023, Earth Hour

Sâmbătă, 25 martie, stingeți luminile timp de o oră: sărbătorim Ora Pământului! Dacă fiecare dintre noi face ceva, oricât de mic, pentru binele planetei, împreună vom reuși să avem un impact considerabil asupra protecției Pământului nostru.

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie, Ora Pământului (Earth Hour). Ediția a 17-a va avea loc sâmbătă, 25 martie 2023, la ora 20:30.

Ce putem face de Ora Pământului?

De Ora Pământului 2023, inițiatorii evenimentului, WWF, lansează următoarea provocare: să dăruim o oră pentru Pământ în fiecare lună. O oră în care alături de familie sau de prieteni să facem ceva care să aibă legătură cu protecția naturii: să gătim cu ingrediente locale, să reciclăm sau să plantăm un copac sau flori pentru albine.

Ce putem face sâmbătă, de Ora Pământului? Putem stinge luminile și scoate electronicele de care nu avem nevoie din priză și putem ieși afară, la plimbare, cu familia, prietenii sau cățeii. Dacă vreți să știți cum va fi vremea de Ora Pământului, verificați harta noastră radar meteo interactivă din aplicație.

Dacă vremea nu ține cu voi sau dacă este prea târziu pentru o plimbare, puteți citi o carte, puteți lua cina sau juca un joc împreună cu prietenii, la lumina lumânărilor sau a unei lămpi solare.

Dacă vreți să faceți și mai mult, puteți verifica ce evenimente au loc la voi în oraș de Ora Pământului și participa la ele.

Criză climatică: următorii 7 ani, cruciali

Totul a început pe 31 martie 2007. La primul eveniment Ora Pământului din lume, care a avut loc în Sydney, Australia, au participat peste 2,2 milioane de oameni care au stins luminile timp de o oră pentru a arăta autorităților că oamenii sunt îngrijorați de schimbările climatice. De atunci, Ora Pământului a devenit una dintre cele mai mari mișcări de mediu, ajungând la milioane de oameni din 190 de țări și teritorii.

Acum ne aflăm într-un punct critic în ceea ce privește crizele climatice și naturale, punând în pericol soarta planetei noastre și viitorul tuturor. Suntem pe cale să depășim, până în 2030, limita de creștere a temperaturii globale de 1,5°C stabilită prin Acordul climatic de la Paris, iar natura - sursa mijloacelor noastre de trai și unul dintre cei mai mari aliați ai noștri împotriva crizei climatice - este, de asemenea, grav amenințată, confruntându-se cu rate alarmante și fără precedent de pierderi la nivel global.

Prin urmare, următorii 7 ani sunt cruciali pentru viitorul nostru - trebuie să ne menținem sub pragul climatic de 1,5°C pentru a evita daune ireversibile pentru planeta noastră și trebuie să inversăm tendința de pierdere a naturii până în 2030, pentru a încheia deceniul cu mai multă natură și biodiversitate decât am început, nu cu mai puțină. Pentru ca acest lucru să se întâmple, oamenii, comunitățile, întreprinderile și guvernele trebuie să își intensifice de urgență eforturile pentru a proteja și a restaura planeta noastră.

Redacția Meteo & Radar
Mai multe pe această temă
marți, 6 mai 2025

Răcire puternică

De la vară, la maxime de 10°C
2024, cel mai cald an pentru Europa.
vineri, 9 mai 2025

Între secetă și inundații

2024, cel mai cald an în Europa
miercuri, 7 mai 2025

Evenimente astro în mai

Ploaie de stele, Luna Florilor și Venus
Toate știrile meteo
Te-ar putea interesa
vineri, 18 aprilie 2025

Priveliște inedită

Turcia: Zăpadă în câmpuri de lalele
marți, 22 aprilie 2025

Averse la deal și munte

Furtuni în lungul Carpaților
vineri, 11 aprilie 2025

Vremea în weekend

De la frig și ninsori, la soare de Florii
Toate știrile
Meteo & Radar

www.meteoradar.ro

facebooktikTokyouTubeContact
Protecția datelor | Informații legale