Acasă / Articole recomandate /

Indice UV ridicat: cum alegem și folosim crema de protecție solară

Indice UV ridicat
Cum alegem crema de protecție solară

Cum alegem crema de protecție solară

În timpul verii există o creștere semnificativă a arsurilor solare și a altor afecțiuni dermatologice cauzate de acțiunea razelor Soarelui asupra pielii. De aceea, este esențial să ne protejăm împotriva efectelor negative ale radiației solare.

Este bine cunoscut faptul că, înainte de a ne expune la razele Soarelui, ar trebui să aplicăm o cremă de protecție solară. Cu toate acestea, nu toate cremele sunt la fel și nu toate sunt la fel de eficiente. De ce anume depinde?

Probabil ați văzut acronimul SPF pe ambalaj. Acesta înseamnă "factor de protecție solară" și indică cât de mult ne va proteja produsul. Cu cât numărul este mai mare, cu atât mai multe raze UVB vor fi blocate.

Factor de protecțieProcent de raze UVB blocate
SPF1593%
SPF3096,7%
SPF5098%
SPF10099%

De asemenea, trebuie să vă asigurați că produsul pe care îl alegeți vă protejează de marea majoritate a razelor UV. Sunt recomandate cremele de protecție solară cu spectru larg, care blochează atât razele UVA, cât și razele UVB.

Razele UVA sunt cauza îmbătrânirii pielii, deoarece sunt capabile să pătrundă în straturile mai profunde. Cu toate acestea, cele mai periculoase sunt razele UVB, deoarece deteriorează zonele superficiale și sunt responsabile de apariția cancerelor de piele.

Pe scurt, este întotdeauna recomandat să folosiți o cremă cu un factor SPF între 30 și 50, precum și un produs care protejează împotriva fiecărui tip de radiație. Dacă aveți de gând să vă expuneți la soare pentru perioade lungi de timp, ar trebui să aplicați crema de protecție în mod regulat.

Vedeți valoarea indicelui UV în aplicație

Puteți vedea ce valoarea maximă va atinge indicele UV astăzi sau în zilele următoare, în localitatea voastră sau în orice alt loc din țară sau din lume, direct din aplicație:

Indicele UV: ce este și cum ne protejămAflă mai multe
Redacția Meteo & Radar
Te-ar putea interesa
duminică, 15 iunie 2025

Căldură record

Calota Groenlandei se topește rapid
joi, 12 iunie 2025

Se apropie solstițiul

Cele mai lungi seri de vară
marți, 10 iunie 2025

Lună Plină în Iunie

„Luna Căpșună”, pe cerul României
Toate știrile
Meteo & Radar

www.meteoradar.ro

facebooktikTokyouTubeContact
Protecția datelor | Informații legale